Blogger‘da yazı başlıklarının stilini değiştirmek ya da kullanılan fontu değiştirmek için genelde CSS yöntemi kullanılır. Bu iş ise normalde biraz zahmetlidir. Yani CSS bilginizin normalin üstünde olması gerekir. Her istediğiniz fontu da öyle istediğiniz gibi uyumlu yapamıyorsunuz zaten. Sadece belli fontlar eklenebiliyor. Bugün anlatacağım yöntemle ise istediğiniz her fontu Cufon yöntemi yardımıyla bloglarınıza ekleyebilirsiniz tıpkı benim gibi Peki cufon nedir isterseniz önce buna bir bakalım:



Cufon: Web sitelerimizde istediğimiz fontları kullanmamıza imkan sağlayan yeni bir teknoloji. Bu teknoloji sayesinde beğendiğimiz ve hoşumuza giden fontları ufak bir kod satırı ile web sitelerimizde gösterebiliyoruz.

WordPress’de çoğu şey gibi bu yöntem de basit bir eklentiyle yapılıyor ama Blogger’da ufak bir kod satırı ile işi çözmek mümkün. Şimdi de isterseniz bu işlemin nasıl yapıldığını görelim:

<script src='http://cufon.shoqolate.com/js/cufon-yui.js' type='text/javascript'/>
<script src='http://ozicab.in/cufont/myriad-pro.cufonfonts.js' type='text/javascript'/>
<script type='text/javascript'>Cufon.replace(&#39;h1, h3, h4, h5, h6&#39;);</script>
Yukarıdaki kodumuzu " head> " etiketinden sonra yapıştırıyoruz ve işlem tamam. Yukarıda kırmızı ile belirttiğim yerleri sitenize göre düzenleyip özelleştirebilirsiniz.Güle güle kullanmanız dileğiyle..



KAYNAK

Yorum Gönder

 
Top